Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

donderdag 6 oktober 2011

Bezoek papa dag 6: wandeling naar Jamanota

Arubaanse boom (groeit met de richting van de Passaatwind mee).

Start wandeling naar Jamanota.

De Jamanota vormt met zijn 188 meter hoogte het hoogste punt op het eiland Aruba en is zichtbaar van het hele eiland. De wilde geiten en de ezels lopen vrij rond op de berg. Aan de zuidkust van de berg waar Indianen hun eiland tegen de Fransen verdedigden is het gebied gekend voor zijn wilde parkieten. De top is goed bereikbaar via de weg (deels per auto) die naar het verbindingstation op de top leidt.

Op de top hebben we lekker geluncht en van het uitzicht genoten.

Televisieantennes op Jamanota.
Uitzicht tijdens de wandeling.

Angelo volgde enthousiast de wandelpaaltjes.

Uitzicht vanaf Jamanota.


De kinderen vinden net als opa, wandelen super leuk. Opa geeft niets om het strand, maar wandelen blijft favoriet. Wij zelf hebben nog steeds veel plezier van onze op Aruba gekochte wandelschoenen. Destijds voor onze vakantie naar Costa Rica gekocht, maar ze komen hier ook zeer goed van pas, vooral om in Park Arikok te wandelen. Het leuke van Arikok is dat je kunt kiezen: je kunt de meeste plekken per auto bereiken, maar ook er naar toe wandelen door de ruige natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten