Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 23 oktober 2011

Mijn nieuwe liefdeNa een hele leuke week is de herfstvakantie hier weer voorbij en papa terug naar Nederland. Kortom: het gewone leven is weer begonnen hier. Net als in Nederland wordt het hier herfst, al is hier het verschil minimaal met de zomer. Het wordt iets eerder donker en door de invloed van orkanen om ons heen valt hier vaker de wind weg en hebben we te maken met een hoge luchtvochtigheid en klam weer. De temperatuur is een paar graadjes gezakt, wat het wel weer aangenamer maakt.Verder zijn we op autojacht geweest. De Ford Focus die we van Nederland hadden meegenomen was echt een probleem, omdat de onderdelen steeds uit Nederland moesten komen en we daardoor vaak zonder auto zaten. Het was nog een hele klus een leuke auto uit te zoeken voor wat betreft ons wensenlijstje: geen lening, schakel, ruime kofferbak, zuinig en leuke kleur. De tweede en laatste optie waren niet mogelijk, tenzij we vier maanden wilden wachten, wat niet ging. Dus is het de Kia Cerato Hatchback geworden voor mij. Een voor dat bedrag zeer complete auto met leuke extra's zoals parkeerhulp en hele stoere 17 inch allow velgen. Omdat het bedrag net boven een rond bedrag uitkwam dongen we 1150,00 Arubaanse florin naar beneden af (: 2,4 in euro's), maar kwamen er al snel achter dat dit op Aruba zo niet werkt. Dus toch maar het gewone volle pond betaald. Ons bin zuunig, gaat hier op Aruba dus niet op. En dus rijd ik nu voor het eerst in een spliksplinternieuwe wagen, met bij het ophalen slechts 18 km op de teller! Wat heerlijk om voorlopig geen zorgen meer om de auto te hebben.Verder zijn de kinderen nog lekker aan het sporten. Hier en daar een leuk tennistoernooi, waarbij Angelo een klasse hoger is gaan spelen van miniveld naar halve baan toernooien!


Tenslotte is Aruba al aan het voorbereiden op het bezoek van "Reina" Beatrix, die volgend weekend Aruba bezoekt. Overal hangen al vlaggen in rood, wit, blauw en oranje.


Vanmiddag gaan we nog even kijken in Cas di Cultura. Daar is een expositie over Anne Frank. Het is een wereldexpositie, die behalve Aruba ook nog naar andere landen toe gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten