Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 14 augustus 2013

Vakantie Disney World: Epcot


Epcot, een van de 4 parken van Walt DisneyWorld, hebben we als tweede bezocht in onze Orlando vakantie. Het is een heel ander soort park dan Magic Kingdom en had een paar fantastische verrassingen in petto.


Wat zeer de wachtrij waard was vonden wij "Test Track". Je zit in een simulator en je bent passagier in een sportauto die wordt getest voor hij in productie gaat. Je komt langs remtesten, beklimmingen, scherpe bochten en verfspuitinstallaties. Het spannendste staat echter buiten te wachten, want daar schiet je met meer dan 100 km per uur over de snelweg. Heel erg gaaf. Het nadeel is dat deze attractie zeer vaak vast loopt en bij "inclement weather",wat nogal vaak is rond juli/augustus, komt hij stil te staan. Dus lang wachten bij deze attractie. Het moment waarop je naar buiten "vliegt" komt nogal onverwachts en dit effect was dus echt "thrilling".Verder is "Space Ship Earth" prachtig. Je wordt hier langs tableaus en animatronics geleid die de technologische vooruitgang van de mensheid verbeelden. Zeer de moeite waard.


Epcot bestaat eigenlijk uit 2 parken, want naast "Future World" heb je er ook nog "World Showcase".
Dit is in feite een paviljoen langs diverse landen. Vooral de Maelstrom van Noorwegen is erg mooi.
Maar de topper van Epcot is toch wel Mission Space. Je hebt bij deze ruimtereis keus uit de milde of de zware training (drie maal raden in welke ik zat; ik word namelijk ook een dagje ouder) en onthoud: na de lifoff kun je NIET meer uitstappen, ha ha.'s Avonds hadden we bij T-Rex gereserveerd in Down Town Disney. Voor kinderen een ontzettend leuke ervaring, want je eet letterlijk tussen de dinosaurussen en om de zoveel minuten barst er een geluid los en zie je de dino's bewegen. De drankjes waren ook heel erg stoer en de bekers mochten naar afloop mee naar huis. Een aanrader.Uitgeput, maar voldaan (en laat) in bed na afloop van de 2e parkdag met als conclusie dat Epcot dubbel en dwars het bezoek waard is geweest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten