Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 11 augustus 2013

Vakantie Disney World: Magic Kingdom


Halverwege de schoolvakantie was het dan zover: ons vertrek naar Orlando, Florida. Verder dan Disneyland Parijs waren we nooit gekomen en omdat er op Aruba geen pretparken zijn leek het ons geweldig voor de kinderen om de grote Disney parken in Orlando te bezoeken.De eerste dag schrokken we wel een beetje, want de regen kwam met bakken uit de hemel en het was voor ons opeens heel koud. Stonden we daar in onze korte broeken te bibberen. Maar als eenmaal de zon door breekt is het heerlijk: wel benauwder dan Aruba vanwege de hogere luchtvochtigheid, maar de zonkracht is minder omdat je natuurlijk verder/noordelijker zit. Het hotel was verder simpel, maar netjes en we hebben er eigenlijk alleen geslapen. Rond een uurtje of 11 s avonds thuis en om 7 uur s ochtends alweer naar de parken, dus dat was prima zo.Het eerste park dat we bezochten was Magic Kingdom, tevens ook het drukste park van allemaal. Veel herkenbare attracties van Disneyland Parijs zoals "It's a small World", maar ook veel nieuwe en andere attracties. Het inderdaad een magisch park, met veel sprookjesachtige elementen. Eten en drinken is stervens duur in de parken, maar je hebt ook geen zin om met lauw drinken te gaan lopen. Dus maar nergens op gelet en gewoon lekker genoten. Wel uit de Capitool reisgids een ontzettend leuk restaurantje voor het diner op de kop geslagen, namelijk "Little Saigon", waar we voor 40 dollar met 4 man gegeten hebben met wijn toe!De eerste dag waren het laatste thuis, namelijk s nachts. Dit omdat we de vuurwerkshow en de lighting parade hadden gezien en het enorm druk is als iedereen daarna op hetzelfde tijdstip terug wil vertrekken. Alles is wel super goed georganiseerd: met de monorail of boot word je teruggebracht naar de parkeerplaats en vandaaruit brengt een trammetje je naar het juiste parkeervak waar je auto staat. De kinderen hadden alleen al lol door de dagelijks terugkerende tekst "Stay behind the yellow line", want tja anders vertrok de tram niet.


Er zijn veel attracties voor kleine kinderen, zoals het kasteel van Belle, maar voor grote kinderen en volwassenen is er zeker ook ontzettend veel te zien. In de Laugh show werden we zelfs beet genomen, maar tja dat was mijn schuld doordat we allemaal de "I love Aruba" shirts aan hadden. Zelfs daarna in de volgende wachtrij werden er daardoor grappen over ons gemaakt. En wij natuurlijk dubbel lol. Angelo sliep s avonds met open mond en heftig snurken en wasde volgende ochtend met geen enkel kanonschot wakker te krijgen. Nog nooit zoveel gelopen, zeker na 3 jaar Aruba, dus die was KAPOT, ha ha.


Nieuwsgierig geworden? Lees meer over het volgende park (Epcot) in de volgende blog. Bye Bye....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten