Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 17 november 2013

Daniëlle en tante Nelly op Aruba dag 1 donderdag 07 november 2013: ochtend

 Lekker ontbijtje op de porch


De eerste ochtend hebben we uiteraard gezellig buiten op de porch ontbeten, waarna we heerlijk zijn gaan rondtoeren.  
 Kentekenplaat van mijn auto
 
 Alto Vista kapelletje
 
We zijn begonnen met het Alto Vista kapelletje in Noord. Dit kapelletje is in 1750 onder leiding van een Venezolaanse geestelijke gebouwd. Deze kapel stortte echter rond het jaar 1800 in, waarna het in 1952 is herbouwd. Voor de Arubanen behield de plaats de religieuze betekenis. In het kerkje bevindt zich een Spaans kruis dat afkomstig is uit de oude kapel. Er worden nog steeds missen gehouden, op de misbankjes buiten.
 
 Altaar Alto Vista kapelletje
 
 Boca Catalina
 
Hierna was het tijd om een paar mooie baaien en stranden van Aruba te laten zien. Gelukkig was het ondanks de regentijd mooi zonnig weer en kleurde de zee mooi turquoise blauw, wat mooi af steekt tegen de witte zandstranden. De dames hebben dan ook vele plaatjes geschoten, waarvan ik er natuurlijk een paar gebruikt hebt voor deze blog! Bij Boca Catalina kun je goed snorkelen, wat we later in de vakantie nog zouden gaan doen.
 

 Arashi Beach
 
Nog iets westelijker ligt Arashi Beach, waar op het op zondag altijd gezellig druk is met locals. Omdat het doel was veel te zien, zijn we niet op strand blijven plakken, maar hebben we van het uitzicht genoten en wederom hebben Daniëlle en tante Nelly veel foto's gemaakt.
 

 Parkeerplaats Arashi Beach met op de achtergrond California Lighthouse
 
 
De hete zon maakt dorstig en dus hadden we een goede smoes om bij "El Farrao Blanco", bij California Lighthouse met prachtig uitzicht, een lekkere cappuchino te gaan drinken. 
 
 Arashi
 
Westpunt
 

Uitzicht vanuit La faroa Blanco italian Restaurant op Palm Beach
 
Gillian's Bar Palm Beach
 
Op de terugweg zijn we langs Palm Beach gereden, waarbij Daniëlle meteen de kleurrijke bordjes herkende die ik wel eens eerder op de weblog geplaatst heb. Ik heb hen verteld dat ik speciale herinneringen aan dit plekje heb, omdat het vroegere hotel wat op deze plaats stond de plaats was waar Sandro en ik in onze verkeringstijd altijd naar toe gingen tijdens onze Aruba vakanties. Niets wees er toen nog op dat ik hier ooit zou komen te wonen. 
 

Bij Radisson, Palm Beach
 
Bij Eagle Beach moest er natuurlijk een foto gemaakt worden bij de bekende Divi-divi boom. Een poster met deze afbeelding heeft ook jarenlang in Ikea gehangen en hij hangt bij veel mensen aan de muur!

Voordat het tijd was om de kinderen uit school te halen, hebben we eerst nog een verfrissing gedronken bij Matthew's Beach Restaurant. Met 30 plus qua temperatuur smaakt dit altijd!

 
Angelo vond het daarna super leuk dat Daniëlle en tante Nelly hem op school mee kwamen ophalen en vol trots - eerst nog wat verlegen, maar dat was zo over - zijn klas liet zien.
 

 
En zo kwam er snel een einde aan deze heerlijke ochtend! Volgende blog: wat we s middags hebben gedaan! 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten