Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 22 november 2015

Vakantie Nederland: Maastricht


Hoe zuidelijker je gaat, hoe gezelliger het wordt vind ik altijd. Maastricht is Sandro's studiestad geweest en wat is er dan leuker daar even naar terug te gaan.

Onze Lieve VrouwenpleinWe hadden kaartjes gekocht voor het concert van André Rieu en een bed and breadfast geboekt in de stad, zodat we na het concert niet in het holst van de nacht terug hoefden te rijden naar Den Bosch.


De middag was eigenlijk nog veel leuker dan het concert: heerlijk struinen door de stad, een terrasje pikken en genieten van de oude gebouwen, de Maas en het bourgondische dat Maastricht te bieden heeft.
Nabij het Vrijthof; old timer die nagekeken werdOp de markt is de lekkerste friet van heel Nederland te koop en het is er dan ook altijd druk. De frietzaak daar staat vooral bekend om het patatje met zuur vlees, waar je je vingers tot het laatste frietjes bij af likt. Altijd een rij in het smalle pand. 
Naarmate de middag vorderde werd het steeds zonniger en was er bijna geen enkel terrasje meer te vinden. De sfeer is te vergelijken met Aruba: lekker ontspannen en niemand die haast heeft.Veel herkenningspunten die me terug deden denken aan de weekenden dat ik naar Sandro ging: met de bus de stad in en dan s avonds gezellig eten in de Taalmansruwe, waar zijn studentenflat lag. Malmberg was zo'n beetje de slechtste wijk van Maastricht, maar in de studentenflat was daar niets van te merken. Het was er eigenlijk altijd rustig. Benieuwd en niewsgierig reden we in onze huurauto terug daar naar toe en wat bleek: de flat was met de grond gelijk gemaakt en nu staan er bungalows, Wat jammer zeg.Hèt bekende zuur vlees frietje op de markt


Op een of andere manier doet Maastricht, hoeveel moderne winkels ook er bij gekomen zijn, nog steeds nostalgisch aan voor mij: het heeft gewoon iets.Na het concert waren we de koning te rijk in het gehuurde appartement, waar we s ochtends heerlijk met uitzicht op de kerktoren hebben ontbeten, waarna weer terug naar "mijn" Den Bosch. 


Uitzicht vanuit het gehuurde appartementje
Concert André RieuOndanks de "humpa" muziek met geklap en gejuich, wat niet echt aan mij besteed is, heb ik  en Sandro zeker, onwijs genoten van het mooie, zuidelijke, bougondische Maastricht. Het is en blijft, na Den Bosch, de 2e mooiste stad van Nederland, wat mij betreft!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten