Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

donderdag 18 maart 2010

Dia National
Vandaag was het Dia National (de dag van het volkslied en van de vlag). Overal op het eiland was van alles te doen. Arubaanse muziek (wals, mazurka, kai orgel muziek)en overal lekkere Arubaanse hapjes (cuminda crioyo). En natuurlijk hing overal de vlag uit (zelfs uit de ramen van de auto's) en iedereen met kleren in de kleuren van de vlag of T shirts van de Dia National. Zelfs bij ons in de tuin is heerlijke muziek te horen en de geur van eten. Sandro had dienst, dus ik ben met de kinderen op pad geweest. Eerst zijn we naar Park Arikok National gegaan (met de nieuwe auto; welke heerlijk rijdt). Daar was een Arubaans orgel en er waren allerlei festiviteiten. We zijn ook nog even het park in geweest. We hebben er zelfs 2 uilen van heel dichtbij gezien. Het officiƫle gedeelte was op het Betico Croes Plein, waar ook het volkslied Aruba dushi terra werd gezongen (letterlijk: Aruba, lekker land). Het lied, een wals, werd geschreven door Juan Chabaya Lampe met een compositie van Rufo Wever. Het werd op 18 maart 1976 officieel aangenomen als volkslied.

Tekst in het Papiaments
Aruba patria aprecia
nos cuna venera
chikito y simpel bo por ta
pero si respeta.

Refrein:
O, Aruba, dushi tera
nos baranca tan stima
nos amor p’abo t’asina grandi
cu n’tin nada pa kibre
cu n'tin nada pa kibre

Bo playanan tan admira
cu palma tur dorna
bo escudo y bandera ta
orguyo di nos tur!

Refrein

Grandeza di bo pueblo ta
su gran cordialidad
cu Dios por guia y conserva
su amor pa libertad!

Refrein
We hebben de dag afgesloten met een paar uurtjes strand. Laura heeft heerlijk gesnorkeld en Angelo met zijn plank gespeeld in het water. Natuurlijk ook zandkastelen bouwen en dit alles onder een heerlijk zonnetje en een watertemperatuur van zo'n 25 graden. Heerlijk.
We genieten nog steeds elke dag en wat ook een goed teken is: ik verveel me geen minuut hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten