Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 14 maart 2010

Impressie van een weekje Aruba. Geschreven door mamaLieve Carla en Sandro,

Dit weekje was, in afwachting van later, een surprise voor jullie en misschien wel te kort. Wij waren erg benieuwd hoe jullie nieuwe woonomgeving er uit ziet en wat jullie ervan gemaakt hebben. Belangrijkste is, dat wij geproefd hebben hoe jullie je in korte tijd zo goed aangepast hebben aan de nieuwe situatie. De kinderen voelen zich goed op school. Heel leuk dat Angelo op dezelfde school zit waarop ook Sandro gezeten heeft. De Cayenna kleuterschool heeft de uitstraling van het verleden, temeer als je daarbij een ander gebouw waarneemt, waarop met grote letters Don Bosco prijkt. Bijzonder voor ons is, dat de kinderen op deze school de juffrouw een handje moeten geven bij het naar huis gaan. Het schooluniform, een shirt voor iedere school en soms zelfs voor iedere klas een andere kleur en daarbij een eigen spijkerbroek of rokje, is heel goed. Er wordt nog heel ouderwets maar leuk veel gezongen op school. Angelo zingt, terwijl Oma hem onder de douche doet, het Arubaanse volkslied, dat de kinderen geleerd hebben in verband met de nationale feestdag (vlaggendag) op 18 maart. Laura zit op een nog nieuwe school, pas twee jaar oud, de Kudawechi school. Zij krijgt les van meneer Richard, die op ons erg prettig overkwam. Carla helpt hier een ochtend per week met Nederlands lezen. Wij hoorden dat hierdoor de kinderen vooruit gegaan waren met Nederlands.
Wij hebben van Angelo het zwemmen en het voetballen gezien en van Laura de tennisles. Dit alles natuurlijk in de buitenlucht.. Elke morgen heeft mama met jou, Carla gesport : afwisselend Zumba, Body pump, Shape it up en Spinning. Dat was heerlijk samen. Het culinaire aspect, met name het eten aan/op het strand en dan vooral samen, was geweldig. De Arubanen weten wel hoe ze het de toeristen naar de zin moeten maken.In het algemeen is de Arubaan heel vriendelijk en goedlachs. Sandro heeft het heel erg naar zijn zin met zijn werk.. Het ziekenhuis en poligebouw hebben wij ook gezien.Het huis op Tanki Leendert met steeds openstaande deuren en een grote tuin vinden we geweldig. In tegenstelling tot het kleine Maaspoortje zijn huis en tuin erg ruim.
Lieve Carla en Sandro, bedankt voor het aangenaam verpozen ! Zoals al bekend tot de volgende keer.
MASHA DANKI , AYO

Agnes en Paul

1 opmerking:

  1. Fijn dat jullie zo genoten hebben van elkaars gezelschap. Je gaat dat des te meer waarderen als je op zo´n afstand woont. Mooi huis hebben jullie zo te zien (nog meer foto´s?) en leuk dat lekkere Hollandse broodbeleg op tafel...! groetjes Aukje

    BeantwoordenVerwijderen