Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

dinsdag 30 maart 2010

Rapport Laura, Kamperen op Aruba en Lege schappen in de supermarkt

Rapport Laura:

Tijdens het helpen lezen vanochtend vroeg meneer Richard of ik misschien wat eerder wilde komen voor Laura's rapport. Zo had hij wat meer tijd, omdat vanavond iedereen tegelijk komt. Zie hier dan het rapport. De 4 bij lichamelijke oefening is een code voor het zwemmen. Het loopt van 1 t/m 6. Zoals je ziet loopt Laura qua Nederlands flink vooruit op de Arubaanse leerlingen. Daarintegen blijft het rekeninzicht (5) wat achter. Dit was in Nederland ook al zo bij Laura. Ook de tafels en het delen vallen hier onder. Al met al is mama super tevreden met het rapport. Het netjes schrijven (6) en het rekenen (5)gaan we proberen bij te spijkeren. Al met al heeft Laura goed haar draai gevonden in de klas. Het toch niet makkelijk zo'n emigratie, dus petje af voor haar. Hier op Aruba komt het verzuim en te laat komen ook op het rapport. Er moet nog ouderwets een briefje bij het hoofd van de school gehaald worden als je te laat bent of er niet was.

Dan nog wat ander nieuws. De schappen in de winkels zijn aardig leeg, omdat de havenkraan kapot is. Alles moet nu met de hand gelost worden. Dus vandaag maar houdbare volle melk gedronken en zonder peperkoek ontbeten. Met zulke dingen merk je wel dat je op een klein eiland zit.
Nog één dagje en dan begint de paasvakantie op school. De kinderen zijn van 1 april (donderdag) t/m 9 april vrij van school. Men is hier heel erg gelovig. Op goede vrijdag is dan ook alles dicht en gaat het merendeel van de Arubanen naar de kerk.


Met Pasen gaan de Arubanen vaak met hun tentjes op het strand slapen. Hier zie je dat veel Arubanen al een plekje gereserveerd hebben bij de Eagle Beach. Is wel een grappig gezicht voor de toeristen ha ha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten