Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 28 december 2014

Vakantie Florida: Key West
Key West is de meest zuidelijke plaats van Noord Amerika. Vanuit Miami is het zo'n 4 uur rijden op een rechte weg, zodat je moet uitkijken dat je niet in slaap valt. Key West was vroeger een toevluchtsoord voor piraten die het gemunt hadden op de passerende schepen en hun kostbare ladingen. Het werd een van de welvarendste steden van Florida en trok een constante stroom van nieuwe bewoners uit de VS, het Caribisch gebied en Europa. Dit zie je terug in de prachtige architectuur. 

Key West doet ontzettend gezellig aan. Heel pittoresk om langs de voornamelijk houten gebouwen te lopen. De grootste attractie is het Hemingway huis, gebouwd van koraalsteen. Zijn boek " To have and have not" is het enige boek van hem dat zich afspeelt in Key West. Dit boek ligt nog in de kamer boven het koetshuis.


Verder zie je overal vrolijk gekleurde bordjes en palmen, waardoor je een echt vakantiegevoel krijgt.
Wel is het er super toeristisch, maar desondanks raad ik iedereen aan bij een bezoek aan Florida deze plaats zeker niet over te slaan.


Het is er behoorlijk warm: het voelt als Aruba, maar dan zonder wind. Dus behoorlijk zweten.Vergeet vooral geen bezoek te brengen aan " Sloppy Joe's"; het stamcafé van Ernest Hemingway.De Cubaanse invloed zie je terug aan de vele sigarenfabriekjes en winkeltjes. Het zuidelijkste puntje ligt immers heel erg dichtbij Cuba!Het Lighthouse staat tegenover het Hemingway huis en stamt uit 1848. De toren is te beklimmen en het klimmen wordt beloond door een panoramisch uitzicht en de kans om door de oude lens te kijken, die ooit een lichtstraal van 40 km lengte over zee wierp!


Het was een hele ruk op en neer rijden vanuit Miami, maar zeker de moeite waard. Volgende keer terug om van die leuke gekleurde bordjes te kopen. Vergeet vooral op de terugweg niet te stoppen bij " The Fish House" voor een heerlijke en in tijdschriften bekroonde " Fish Matacumbe" met daarna "Key Lime Pie" : mmmm......
Geen opmerkingen:

Een reactie posten