Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 11 augustus 2010

Bon Bini Festival Fort Zoutman.


Bon Bini Carnaval.
Dinsdagavond zijn we met de kinderen naar het Bon Bini festival geweest in Fort Zoutman (Oranjestad). Bon bini betekent welkom in het Papiaments en het is bedoeld om de toeristen een impressie te geven van de Arubaanse folklore/tradities. Ik raad het aan voor iedereen die naar Aruba komt. Het is erg leuk om te zien en de toegang is goedkoop. Kortom: een leuke avond. Het festival is er elke dinsdagavond van half 7 tot half 9. Kijk maar eens naar de foto's en filmpjes. Elke week treedt er trouwens iemand anders op, dus niet elke week hetzelfde programma. Verder nog wat zwemfoto's, want wat moet je anders met 35 graden, geen wolken en weinig wind: juist ja, een verkoelende duik nemen! Fort Zoutman. Een in verschillende fasen tot stand gekomen complex met voormalig fort en voormalige vuurtoren en stadstoren. Beide objecten werden in 1974-1980 gerestaureerd. Het gehele complex werd tenslotte op 15 september 1983 opgeleverd. Daarna is er het Historisch Museum in gevestigd, onder beheer van de 'Fundacion Museo Arubano'. Er zijn gebruiksvoorwerpen uitgestald die eeuwen teruggaan, van de tijd van de Spaanse en Nederlandse kolonisatie tot het recente verleden. Voorwerpen die deel uitmaakten van inrichting van de huizen alsmede instrumenten, gebruikt bij de aloƫteelt en de goudwinning zijn er te vinden. Steelband Arubaans draaiorgel Folkloristische dansen Uitbeelding Dera Gai door kindergroep


Bon Bini Nos Cultura (draaiorgel).

Impressie Carnaval Aruba Community Pool San Nicolaas Waterglijbaan bij Community Pool Angelo van het startblok Arawa Parke di Awa. Dit kun je ook afhuren voor een poolparty.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten