Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geƫmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

maandag 23 augustus 2010

Het Paradijs

Een weekend op de Bahamas.


Vanuit het vliegtuig zie je het mooie water van de eilandjes alBounty of Bacardi reclame? Nee hoor, het is echt waar. Turquoise water en wit zand is er volop in de Bahamas. De mensen zijn er donker en overal felle kleuren. Kan het warmer en meer helder blauw dan op Aruba? Ja, dat kan dus. 35 graden en geen wind en super, super bounty achtig.


Totaal overzicht Atlantis Hotel


Cove Beach op Paradise Island

De Bahamas bestaan uit wel meer dan 700 eilandjes. Alleen New Providence is super toeristisch. Hier is ook de hoofstad Nassau gelegen, waar we zijn geland. Een deel van het eilandje New Province is Paradise Island, waar het Atlantis resort ligt. Hier had Sandro zijn congres. Het begon eigenlijk met een grapje dat ik mee wilde, maar manlief maakte deze droom ook daadwerkelijk waar.


Cove BeachAlleen al de naam Bahamas deed mij namelijk watertanden! Al vanaf de lucht zag je de felblauwe kleuren van de omliggende zee (zie foto). Vrijdag in de namiddag kwamen we aan. Het eerste wat opviel was de (in mijn ogen overdreven) hartelijke ontvangst op de Bahamas. Steelband, welkomstgroet en “Sir, what a nice shirt you wear”, waren niet alleen hilarisch, maar brachten je toch ook direct in vakantiestemming. Eenmaal aangekomen in het giga-grote hotel konden we onze ogen niet geloven: met maar liefst 21 zwembaden en duizenden hotelkamers niet te beschrijven hoe groot. Een compleet waterpark.


Crazy lazy riverOnze kamer was in Westtower roomnumber 1157. Kun je nagaan hoeveel hotelkamers er waren. Fitness, spa, dolfijneneiland, Kidsclub, bandenslideriver, glijbanen, stranden, alles was er. Na een welkomstdiner in de openlucht met livemuziek zijn we ’s avonds moe maar voldaan in slaap gevallen (reis Aruba-Miami-Nassau met wachten erbij ook vermoeiend). Natuurlijk niet na een Bahama Mama te hebben gedronken en daarna nog een Captain’s special (god, wat een alchohol zat daar in).


Vrije val


In de tunnel drijf je door het aquarium

Wel lekker makkelijk dat hier Engels wordt gesproken (= voormalige kolonie van Engeland). Er wordt hier ook links gereden, wat erg vreemd is op een rotonde.
Zaterdag na een heerlijk ontbijt, waar ik ook al deel mocht nemen, ging Sandro het congres in en ik had een heerlijke dag voor me in het mooie hotelcomplex. Geen “mama” geroep om me heen, zodat deze luxe ook extra lang leek te duren. Nee, begrijp me niet verkeerd. Ik zou de kinderen voor geen goud kunnen missen hoor, maar even met z’n tweetjes op vakantie voor een weekendje is best lekker.


Aquarium


Maya tempel met trilling waterbanen

Ik heb een shallow waterinteraction excursie met de dolfijnen gedaan en de dolfijnen gekust, geaaid en er kunstjes mee gedaan. Foto’s volgen!


Dolfin Cave

Van 5 tot 7 met Sandro nog wat door het waterpark gelopen, waarbij Sandro zonder enige angst in de meest enge waterattracties werd weggeschoten, als een kanon zo snel. Wel leuk, zo’n stoere kerel hoor.

Zondag zijn we nog even naar Marina Shoppingvillage geweest, alvorens weer naar de airport te gaan. Om 23.00 uur ’s avonds teruggekomen op Aruba en ik kan concluderen dat ik niets anders gezien heb dan het Atlantis resort, maar dat ik super heb genoten. Inderdaad: Paradise! En nu: back in the real world.1 opmerking:

  1. Hoi Carla, zo te zien zijn de Bahama's echt een paradijsje! Heerlijk dat jullie zo genoten hebben en ja: af en toe zonder kinderen is gewoon heel erg prettig...en thuiskomen dan ook weer! Ik volg jullie weblog nog steeds met regelmaat, erg leuk om jullie verhalen te lezen. Herkenbaar die uniformen voor school en gym bij Angelo! Ons weblog hebben wij zojuist afgesloten met een laatste bericht. Ik vond 't wel mooi geweest. Voortaan dus maar gewoon mailen met elkaar?! Het gaat goed hier met ons en 't nieuwe schooljaar is weer goed begonnen. Tot horens en groetjes van Aukje

    BeantwoordenVerwijderen