Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

donderdag 14 juni 2012

El Meco


Voordat ik jullie ga vertellen over het hoogtepunt van deze Cancun reis (Chitzen Izá), eerst nog even ons bezoekje aan El Meco.

Deze ruïnes van El Meco zijn ook in Cancun zelf te vinden. Het voordeel is dat je hier - in tegenstelling tot Tulum en Chitzen Izá - nog helemaal alleen kunt rondlopen, zonder hordes mensen om je heen. Dus Sandro en ik door de hitte (luchtvochtigheid was zeer hoog en daardoor was het veel warmer dan op Aruba) over de Maya vindplaats rondgeslenterd.


De taxi chauffeurs zijn zeer vriendelijk en wachten gewoon totdat je klaar bent. Relatief is de taxi goedkoop, zeker in vergelijking met Aruba.


Natuurlijk hadden we weer gezocht waar het leuk is om te eten ter afsluiting van de dag. Het werd "Mocambo". De gerechten zagen er allemaal heel tropisch uit, zoals deze in de kokosnoot.


Alleen maar leuke dingen? Nee hoor. Sandro was zijn creditcard kwijt geraakt. Dus kaart laten blokkeren uit veiligheid. Vervolgens wilden we geld pinnen en tja.... wat bleek: de passen van de Arubabank zijn allemaal geblokkeerd in Mexico vanwege skimming. Alleen was dat niet aan ons doorgegeven. Daar sta je dan mooi te kijken! Uiteindelijk toch via een omweg een oplossing gevonden, maar niet leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten