Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

donderdag 14 juni 2012

Het Mexicaanse leven


Wat is er nu leuker dan een kijkje te nemen in het echte Mexicaanse leven? De Maya's zijn klein en ook de huizen waarin ze leven lijken miniatuur huizen. Zelfs wij zijn reuzen als we naast hun staan en Sandro en ik zijn toch echt niet lang!


Op de weg van Cancun naar Chitzen Itzá kun je genieten van het echte Yucataanse leven. De Maya's die veelal werken in de hotels (laag betaalde functies zoals tuinonderhoud) leven in de jungle in rieten huizen of in kleine stenen huisjes. Als bijverdiensten verkopen ze vaak zelfgemaakte hangmatten en uit hout gesneden figuren of Maya kalenders. Met behulp van de kleurstof van planten wordt het hout op kleur gebracht.


Ook typisch zijn de fietsen, waarmee enorm veel vervoerd wordt. Vanaf de bus had je een goede kijk op de locale Maya's in de vele dorpjes die we passeerden.
We kwamen ook nog schoolkinderen tegen, hier op de foto in uniform te zien.


Ik vind het zelf prachtig om niet alleen de toeristische attracties te zien, maar ook iets mee te pikken van hoe het volk zelf woont. Natuurlijk zijn er ook rijke Mexicanen die niet zo leven, maar deze Maya's leven hier in de jungle en zijn gelukkig met het kleine beetje wat ze hebben. En heerlijk in de vrije natuur, zonder al die bebouwing. Geef ze eens ongelijk? Wakker worden met het geluid van vogels en krekels en op je fiets je groente en fruit halen is zo gek nog niet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten