Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 9 september 2018

Mei 2018: Heart Clinic Aruba


Het is alweer een tijdje geleden dat ik over Sandro zelf iets leuks geschreven heb. In mei 2018 heb ik wat foto's van het pand aan de Caya Punta Brabo gekregen, die ik graag met jullie wil delen, zodat jullie een idee hebben waar Sandro werkt.


Sandro werkt met een (Surinaamse) collega samen in een maatschap in dit mooie pand. Het pand ligt echt vlakbij het ziekenhuis, wat het ideaal maakt als uitvalsbasis om spreekuur te doen en ook dienst in het ziekenhuis. Het pand is ruim opgezet en biedt ruimte aan twee cardiologen, een verpleegkundige, en twee secretaresses. Sandro doet dagelijks poli hier en zo ongeveer eens per drie weken de dienst in het ziekenhuis, met na kantoortijden telefonische bereikbaarheid vanuit huis.


Een tijd geleden zijn er mooie reclame borden gemaakt, waardoor het kantoor direct herkenbaar is. Op een steenworp afstand ligt het strand van Aruba, dus wat wil je nog meer? Daarnaast draait Sandro ook eens per maand spreekuur in San Nicolaas, op het andere puntje van het eiland. Zeer handig voor de mensen die daar wonen, zodat ze niet helemaal naar Eagle hoeven te komen. 


Het is een zeer hecht en leuk team wat er werkt en eens per jaar wordt er gezamenlijk iets leuks georganiseerd. Zo hebben we met kerst gezellig samen gegeten. 

De cardiologie op Aruba is onlangs uitgebreid met een interventie cardiologie project, waarbij het de bedoeling is dat er nu ook op Aruba gedotterd kan worden en alleen voor open hart operaties de patiënten nog hoeven te worden uitgezonden naar Colombia. 

Het aantal hartpatiënten neemt fors toe, mede gezien het hoge aantal mensen met obesitas op het eiland en de in zeer grote getallen aanwezig zijnde risico factoren op Aruba zoals hoge bloeddruk, inactieve leefstijl van de bevolking en suiker ziekte. 

Voorlopig dus werk genoeg voor Sandro....

Tot blogs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten