Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 11 juli 2010

Algemene info Costa Rica


Bladsnijdende mieren. Ze vermalen blad tot mulch, waarop ze vervolgens schimmels kweken. Hiervan eten ze de sporen! Zoals je ze op de foto ziet werken ze 24 uur per dag door!


Grote vrienden van mama, al die insecten hier (rrrrrr......)


Costaricaanse klederdracht
Traditionele ossenwagen

Wat algemene info over Costa Rica. Het ligt in de tropen ten noorden van de evenaar. Aan de ene kant ligt de Caribische Zee en aan de andere kant de Grote Oceaan. Het heeft ongeveer de oppervlakte van Nederland, alleen wonen er veel minder mensen, nl zo'n 3,9 miljoen in totaal! Het grenst in het noorden aan Nicaragua en in het zuiden aan Panama. We zijn vanuit Aruba ook via Panama gevlogen. Een groot deel van het bergachtige land is onbewoond en wordt bedekt met verschillende soorten tropisch bos. Door kap is er helaas veel al verloren gaan. De regering heeft nationale parken benoemd welke nu beschermd worden tegen verdere ontbossing. Tenminste één stap in de goede richting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten