Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

zondag 18 juli 2010

Dag 13: Turtle tour


Eekhoorntje in de boom


Lekker eten bij Giada


Samara strand


Overal kom je hier apen tegen


Een schildpad bij het strand, bezig haar eieren te leggen.


Zojuist uitgebroed ei van de schildpad

Wederom opgestaan met stortbuien. Rond het middaguur hadden we 3 droge uurtjes en zijn we naar het strand geweest. Laura en Angelo sprongen heerlijk in de golven en verder een beetje relaxed op het strand. Toen we terug kwamen zagen we opeens over de electriciteitsdraad een aapje klimmen, vlakbij ons. Op gegeven moment kwam hij meer naar beneden en zagen we hem echt heel erg dichtbij. Geweldig dat ze hier gewoon op verschillende plekken in de vrije natuur zo te zien zijn! Het hoogtepunt van vandaag was echter de Turtle tour. Eerst 40 minuten rijden en toen kwamen we op een zeer verlaten strand aan. In de avond, toen het vloed werd, zijn we met de gids het strand opgegaan. Daar zagen we de schildpadden. Zo indrukwekkend om te zien. We hebben het hele proces van eierenleggen gezien. Eerst werd een hol gemaakt door de schildpad met de achterpoten. Daarna begon ze eieren te leggen, die je heel duidelijk er uit zag komen. Vervolgens werden de eieren door de schildpad weer bedekt om te beschermen. De manier waarop dat ging was echt heel bijzonder om te zien. Daarna ging ze weer terug de zee in. Dit hele proces vond ik tot nu toe het meest imponerende om te zien van de hele Costa Rica reis. Ook de kinderen waren vol verbazing.
Aanvullende info over zeeschildpadden:
Zij zijn overlevenden uit het dinosaurustijdperk en zien er al 200 miljoen jaar hetzelfde uit. Ze kunnen met hun krachtige zwempoten grote afstanden afleggen en steken vaak hele oceanen over om te eten, te paren en eieren te leggen. De mannetjes brengen hun hele leven door in zee, de vrouwtjes gaan elke 2 of 3 jaar aan land om eieren aan land te leggen. De meeste bouwen een nest op hun geboortestrand en keren om de paar weken terug om eieren te leggen. Costa Rica is een van de belangrijkste gebieden op de wereld voor het observeren van schildpadden. Schildpadden worden bedreigd door de illegale jacht op eieren en doordat de jongen ten prooi vallen aan andere dieren. Waar wij gingen kijken was er een vrijwilligerspost een eindje verderop, die de eieren gedurende de nacht in een met gaas afgeschermde ruimte bewaren. S Nachts laten de vrijwilligers de jonge schildpadjes er uit, zodat ze naar zee kunnen lopen. Zo kunnen de eieren niet weggehaald worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten