Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

dinsdag 13 juli 2010

Dag 8: Rincon de la Vieja


Lake de Arenal

Na een 4 uur durende tocht door de bergen zijn we aangekomen in Rincon de la Vieja (spreekt uit: Biega op z'n Spaans). Het is gelegen in het noordwesten, nabij Liberia.


Canon Lodge


Hangbrug bij de Canon Lodge

Het landschap is totaal verschillend van het vorige. Veel laagland en droogbossen. De temperatuur is ook hoger hier. Onderweg zijn we langs schitterende uitkijkjes van het Lake de Arenal gekomen. Bij een hiervan hebben we in een cafeetje lekkere fresco natural gedronken. Je krijgt hier allerlei soorten vers uitgeperst sap: papaya, mango, guyaba etc. Na aankomst in de Canon Lodge, onze accomodatie voor de komende 2 dagen, zijn de kinderen eerst wezen zwemmen.


Zwembad bij de Canon Lodge.


Playa Hermosa.


Een familielid van dit Costaricaanse stel nam een foto en ik ook meteen maar even: de opbrengst van een middagje vissen.

De reis die we geboekt hebben heet "Costa Rica met Kids over de backroads en langs hotels en lodges" en er is bij elke locatie een zwembad voor de kinderen (behalve in San José, maar dat is midden in de stad). Hierna was het al 16.00 uur en dus te kort om nog het nationale park Rincon te bezoeken. We zijn wel naar de Playa Hermosa geweest. Dit betekent letterlijk "mooi strand". Het zand is bruin (niet mooi vergeleken met Aruba, maar wij zijn wat dat betreft aardig verwend), maar het uitzicht is wel GEWELDIG. Het vele groen in combinatie met de zee en het strand maakt het plaatje erg idylisch. Ook deze middag weer fikse regen. Echte tropische buien, waarbij de wolkbreuk elke keer net boven ons viel (ha ha). Tenslotte nog naar Playa del Coco geweest. Dit brede zwarte zandstrand is erg geliefd bij de lokale bevolking en bij rugzaktoeristen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten