Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 16 juli 2010

Dag 10: La Ensenada


Brullende apen


Lekker in de hangmat bij de lodge.

Na een anderhalf uur durend tochtje over de Panamerikan highway zijn we aangekomen in Anbangaritos. Eenmaal aangekomen bij La Ensenada konden we onze ogen niet geloven, zo mooi de lodges hier liggen. Ze liggen op een Hacienda (boerderij). De huisjes hebben een veranda met hangmat midden in de natuur en kijken uit op de Golf van Nicoya. Echt schitterend mooi.


Zwembad met uitzicht over de Golf van Nicoya.


Lodges

Het is een kleinschalig complex met een paar lodges en de eigenaar kookt heerlijk authentiek eten. Er is alleen één nadeel: het stikt hier van de insecten. Je wil niet weten hoeveel. Vogelspinnen, picca picca’s, hagedissen, grote torren, maribomba’s, vlinders, muggen, kikkers, etc. Best eng hoor als je ’s avonds gaat slapen. Op de achtergrond hoor je het gebrul van de apen in de omliggende bomen.


Eekhoorntje bij La Ensenada


Typisch Costariaans eten bij La Ensenada


Uitzicht over de Golf van Nicoya.

Ik had überhaupt nog nooit apen in de vrije natuur gezien en nu bijna in elke boom. Echt geweldig. Ook veel verschillende soorten felgekleurde vogels en eekhoorntjes. Het ligt hier echt in de middle of nowhere. De dichtstbijzijnde pinautomaat is 1 uur rijden! Alles puur natuur, dus ook geen internet of TV. Lekker heerlijk tot rust komen. Dit in schril contrast met de stad Liberia, waar we de dag ervoor gegeten hadden. In Liberia stapten we uit de auto en stond er meteen iemand bij je auto met een paraplu boven je hoofd (voor geld natuurlijk, maar dan zeer opdringerig). Deze middag hebben de kinderen gezwommen in het zwembad van La Ensenada dat uitkijkt op de Golf van Nicoya, hier op La Ensenada.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten