Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

dinsdag 13 juli 2010

Reisverslag Costa Rica dag 9: Rincon de la Vieja


Veel oude bomen in het nationale park.

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan om het nationale park Rincon de la Vieja te bezoeken. Het park bestaat uit droge hellingbossn met een enkele grassaanne. Het is genoemd naar de gelijknamige vulkaan. Aan de voet van de vulkaan zie je allerlei kleinschalige vulkanische verschijnselen, zoals gassen die uit de grond komen. Ook vind je er warme, grijswitte klei (kun je als schoonheidsmasker op je gezicht aanbrengen!). De borrelende modder is ook erg grappig om te zien.


Waterval in het nationale park. Niet de Laguna Azul, maar een kleinere.

Verder heeft Rincon een rijke dierenwereld. Het is een van de beste plaatsen om kapucijnerapen, brulapen en gordeldieren te zien. Mijn wens was er een in de wilde natuur te zien en dat is vandaag goed gelukt. We hebben diverse apen in boom zien rondslingeren. Ik heb foto's gemaakt, maar omdat ze hoog in de boom zitten is het op de foto niet goed herkenbaar. Maar ik vond het echt een hoogtepunt.


De wandeltocht, die de hele ochtend duurde, was erg avontuurlijk. Door de vele modder was het superglad en het pad ging op- en neerwaarts. Je kunt je voorstellen dat het met de modder en keien erg glad was. We moesten zelf over boomstammen over een rivier. Echt heel ruig en puur natuur.Om 15.00 uur begon het net als de andere dagen weer ontzettend te regenen. Zoveel tegelijk, dat zie je in Nederland zelfs niet eens. Dit gebied staat normaal gesproken bekend om zijn droge hellingen, maar alleen in de regentijd is het groen. En dat is nu dus. Ook is het hier al vroeg donker, namelijk om 17.30 uur! De avonden zijn daardoor erg kort maar de dagen beginnen daarintegen veel vroeger (06.00uur ben je hier al wakker). Wat verder opvalt hier, is dat er toch wel veel armoede is. Men probeert ook geld te verdienen door midden op de weg te gaan staan en iets te verkopen als je langs rijdt. Op parkeerplaatsen bij eetgelegenheden probeert iemand op je auto te letten in ruil voor wat colones of dollars. Net als op Aruba zijn er hier geen trottoirs of fietspaden. Echter, het verkeer rijdt hier zo'n 80 op de doorgaande wegen en dan lopen er ook nog aan beide zijden mensen te wandelen of fietsen. Levensgevaarlijk.
Morgen gaat de reis verder naar de Golf van Nicoya, waar we in een hacienda verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten