Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

vrijdag 16 juli 2010

Reisverslag Costa Rica dag 11 Boottocht door de mangrovebossen


Toekan

Vandaag heeft Laura het virus te pakken. Koorts, keelpijn en veel spierpijn. Ik zelf voel me ook niet 100%, maar nog wel koortsvrij. Om 06.00 uur hebben Sandro, ik en Angelo na het koffiedrinken een boottocht door de mangrovebossen gemaakt.

We hebben ondermeer rode lepelaars, krokodillen, pelikanen en fregatvogels gezien. Het typische van mangrovebossen is dat de zaadjes van deze bomen zich verplaatsen via het water. Zodra zo’n zaadje weer het vaste land heeft bereikt, ontstaat er een nieuwe boom. Om 08.00 uur waren we terug en was het water inmiddels weer laag komen te staan.
Zij en ook wij hebben genoten. Wel helemaal lek geprikt onderweg, ondanks lange broek en shirt. De muggen prikken hier gewoon door je shirt heen en er moet behoorlijk veel deet in je muggenspul zitten hier wil je gespaard blijven.Morgen rijden we door naar Samara, aan de kust. Tot nu toe zijn we nog steeds onder de indruk van het mooie Costa Rica. Pura Vida!

Volop apen in de bomen bij la Ensenada

Het ontbijt smaakte heerlijk hierna. Na een rust in de hangmat gaan we vanmiddag de omgeving hier per paard verkennen. Ik vond het best eng zo voor het eerst op het paard, vooral als hij in draf gaat of heuvelafwaarts. Echter, de vele mooie vergezichten maakten de paardrijtocht zeer de moeite waard. Laura is zo gek van paardrijrijden dat ze koste wat koste mee wilde. Dus met paracetamol (ze wil ook al erg lang op paardijles).

Paardrijtocht door de omgeving

Geen opmerkingen:

Een reactie posten