Wij, Sandro , Carla, Laura (2001) & Angelo (2004) zijn 28 december 2009 geëmigreerd naar Aruba. Via deze weblog willen we jullie laten deelnemen aan onze belevenissen.

woensdag 21 juli 2010

Laatste dag reisverslag Costa Rica: San José

Vandaag hebben we besloten een rustige dag te houden, alvorens terug te vliegen naar Aruba. We hebben wat later ontbeten in het hotel en vervolgens zijn we te voet de stad San José gaan verkennen. We hebben diverse parken bezocht. Verder zijn we naar het goudmuseum geweest en hebben we het nationale theater bezocht. Natuurlijk ook vandaag weer een fikse regenbui, want dat hoort bij Costa Rica in de regentijd. s Avonds hebben we afgesloten met eten bij Café Mundo. Nu lekker vroeg slapen, want vannacht worden we al om 05.00 uur opgehaald door de taxi en om 08.30 uur vliegen we terug naar Aruba, waar we via tussenstop Panama om 15.00 uur s middags aan hopen te komen (is + 2 uur tijdsverschil). We hebben genoten van dit schitterende land. De overvloed aan natuur, de gastvrijheid en de vele dieren en diverse landschappen die we gezien hebben maken het een onvergetenlijke reis die we iedereen kunnen aanraden. Aan alle goede dingen komen echter een eind. Zo ook aan deze vakantie. Volgend jaar staan Nederland en Italië op ons wensenlijstje. Als God het wil, zoals ze op Aruba zeggen!


In dit park vol bomen en bamboe kwetteren de vogels naar hartelust. In 1903 werd hier voor het eerst het Costaricaanse volkslied gespeeld.


Standbeeld van de veroveraar Juan Vásquez de Coronado in het Parque España


Edificio Metálico. Dit van metalen prefabpanelen opgetrokken gebouw tussen het Parque Morazán en het Parque España is ontworpen door de Franse architect Charles Thirio. De metalen bouwdelen werden in 1892 in België gesmeed en naar Costa Rica gescheept om daar aan elkaar te worden gelast.


Standbeeld Libertor Simon Bolivar in Parque Morazán


Parque Morazón. Vernoemd naar Francisco Morazán. Deze in Honduras geboren Midden-Amerikaanse federalist was korte tijd president van Costa Rica. Het park wordt overschaduwd door trompetbomen. In het midden prijkt de overkoepelende neo-klassieke Templo de Música (1920).


Officina de Post


Catedral Metropolitana. Deze kathedraal uit 1871 met een blauwe koepel is opgetrokken in sobere Grieks-othodoxse stijl. Bijzonder fraai is het altaar


Binnen in de kathedraal.


Parque Central
Dit centrale park (1885) ligt in de schaduw van palmen en guanacastebomen. Het dak van het muziekpaviljoen wordt geschraagd door bogen.


Teatro Nacional


Entreehal Teatro Nacional


A la Patria y la Justicia.Plafondschildering van de koffieoogst van de Milaanse kunstenaar Aleardo Villa.


Theaterzaal. De roodgouden theaterzaal heeft een rond plafond met een schildering van cherubijnen en godheden. In de hoefijzervormige zaal met 3 balkons staan gietijzeren stoelen.


Twee trappen met vergulde leuningen leiden naar de prachtige foyer vol roze marmer, kristal, spiegels met vergulde lijsten en ornamenten met bladgoud. Op de muurschilderingen zijn taferelen uit het leven van Costa Rica te zien.


Foyer




El Guerrero. Museo del Oro Precolombino.
Levensgrote strijder met gouden sieraden, waaronder een gouden hoofdband, een borstschijf, amuletten en enkelringen. Gouden objecten waren tekenen van macht.
In dit museum is een duizelingwekkende hoeveelheid precolombiaanse gouden voorwerpen te zien, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 500 na Christus.


Bulevar Ricardo Jiménez of Camino de la Corte
Het deel van Calle 17 ten zuiden van het Parque Nacional is een hooggelegen en door palmen omzoomde voetgangerszone.


Plaza de la Libertad Electoral
Dit halfronde pleintje huldigt de vrijheid van kiesrecht. Tussen neoklassieke zuilen staat een standbeeld van roze graniet, Epitome del Vuelo, van de beeldhouwer José Sancho Benito.


Hotel Rincon de San José


Rincon de San José

Geen opmerkingen:

Een reactie posten